Krydret rejegryde med løse ris
Soja, ingefær og chili giver piftet til denne rejegryde som enhver skaldyrselsker vil kunne lide.KRYDRET REJEGRYDE MED LØSE RIS (4 personer)
1 lille løg
3 stilke bladselleri
1 peberfrugt
2 tsk mild paprika
25 g smør eller 1 spsk. olie
1 ds. fl. hakkede tomater gerne med chili
2 dl hønsebouillon
1 spsk. soja
evt. lidt frisk revet ingefær
1 dl cremefraiche 18%
2 tsk. majsstivelse
2 poser frosne rejer eller hummerhaler
1 bdt. dild
Tilbehør: løse ris
Hak løget fint. Skær bladsellerien i tynde strimler og peberfrugten i små terninger. Svits alle grøntsagerne i smørret i en sautépande. Kom tomater, bouillon, soja og krydderier ved. Lad det simre 10 minutter. Rør cremefraiche med majsstivelse og rør det i. Lad det koge 5 minutter til en jævn sauce. Tø rejerne let op, ellers afgiver de for meget væde til saucen, og lad dem dryppe af i en sigte eller på et viskestykke. Vend dem i saucen, de skal kun lige blive varme. Pynt med klippet dild Server gerne direkte fra panden med løse ris til.
Opskrift: Susanne Palmqvist