Okse-frikadeller med garam masala
Det spændende krydderi Garam Masala giver en helt særlig smag til oksefrikadellerne. I sagens natur er dellerne ikke nær så fede som almindelige frikadeller af svinekød.OKSE- FRIKADELLER MED GARAM MASALA (4 personer)
500 g magert hakket oksekød
1 spsk. rasp
1-2 spsk. Garam Masala (f.eks. mærket: Sharwoods)
1 lille æg
evt. 1 fed presset hvidløg
salt og peber
1-2 spsk. hakket persille
1/2 spsk. hvedemel samt salt og peber
2 spsk. olie
Tilbehør: frisk spinat eller tomatsalat, kold krydret yoghurt, ovnbagte kartoffelbåde.
Ælt kødet med rasp, krydderier , æg
Sådan ser du om et æg er friskt .
og evt. persille til en ret fast fars. Tril den til valnøddestore kugler med fugtige hænder. Tril dem i krydret mel, så der bare hænger et tyndt lag ved. Varm olien op på panden og steg frikadellerne heri ved god varme. Ryst panden ofte så de bliver brune på alle sider. Server dem varme med en god kraftig salat og kold yoghurt smagt til med hvidløg eller Garam Masala.
Opskrift: Susanne Palmqvist