VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Frikadeller med stuvet spidskål

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Frikadeller med stuvet spidskål

Et dansk spidskål i selskab med frikadeller er en rigtig forårs-sommerret. Her er stuvningen så mager, at du ikke behøver bekymre dig om fedtindholdet.

FRIKADELLER MED STUVET SPIDSKÅL (4 personer)

500 g magert hakket kalv og flæsk
2 spsk. hvedemel
1 spsk. havregryn
2 tsk. salt
kværnet peber
1 fintrevet løg
1 stort æg
ca. 2 dl mælk
lidt smør eller olie til stegning
1-2 spidskål
2 dl grøntsagsbouillon
2 dl mælk
2 spsk. hvedemel
10 g smør
evt. lidt muskatnød
Tilbehør: små kartofler eller rugbrød

Rør kødet med mel, havregryn, salt og peber, revet løg og æg. Rør mælk i til en ikke for fast fars. Lad den hvile koldt i en halv time. Pil de yderste blade af spidskålen. Flæk den og skær i brede strimler på tværs. Det groveste af stokken kan fjernes. Damp kålen i bouillon til den lige er faldet sammen. Tag kålen op med en hulske og stil til side. Pisk mel og mælk samen til en jævning. Bring bouillonen i kog og pisk blandingen i. Kog igennem til en tyk sauce. Vend spidskålen i og varm igennem. Smag til med salt, peber og evt. muskat. Form frikadellerne med en ske og steg dem gyldne og sprøde i lidt fedtstof på panden. server med spidskål og kartofler eller rugbrød.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her