Stegt rødfisk med røde linser
Rødfiskens skind bliver sprødt og lækker når det stegt. Spis det endelig med. De røde linser er både sunde og velsmagende.STEGT RØDFISK MED RØDE LINSER (4 personer)
2-3 rødfiskefiletter med skindet på
25 g smør
salt og peber
2 dl røde linser
25 g smør eller 1 spsk. olie
1 løg
1 fed hvidløg
2-3 dl grøntsagsbouillon
1 kvist frisk timian
2 små courgetter
1 bdt. purløg
Tilbehør: soltørrede tomater i krydret olie, salat.
Skrab skindet på fisken fri for løse skæl. Dup den helt tør og skær 2-3 snit i skindet med en skarp kniv. Drys let med salt og evt. kværnet peber. Steg fisken lige til sidst: steg først med skindsiden nedad 4-5 minutter. Pres let med en paletkniv, så fisken ikke buer. Vend og steg den anden side 1-2 minutter. Pil og hak løg
Sådan hakker du et løg .
og hvidløg og svits det i smør eller olie i en tykbundet gryde eller sautépande. Skyl linserne grundigt og kom dem i. Svits et par minutter. Tilsæt timian og bouillon. Kog under låg 5-10 minutter til væden er opsuget og linserne møre. Rør af og til. Skær courgetterne i små terninger og rist dem på panden ved siden af fisken de sidste 2 minutter. Vend dem i linserne sammen med snittet purløg. Smag til med evt. salt og peber. Anret fisken ovenpå linserne og giv lidt tomater eller salat til.
Opskrift: Susanne Palmqvist