Kylling med ingefær og bambusskud
Kyllingeretten her er let og hurtig at lave, men husk at den skal være helt gennemstegt inden den serveres.KYLLING MED INGEFÆR OG BAMBUSSKUD (4 personer)
ca. 400 g kyllingebryst u/ skind og ben
2 spsk. majsstivelse
2 spsk. majs eller solsikkeolie
ca. 10 cm. frisk ingefær
1 fed finthakket hvidløg
2 dl hønsebouillon
1 spsk. soja
1 lille ds. bambusskud (ca. 250 g)
1 bdt. forårsløg
Tilbehør: løse ris
Skær kødet i meget tynde strimler. Vend dem i majsstivelse. Skræl ingefæren og riv den fint. Hæld væden fra bambusskuddene og bland den med bouillon og soja. Snit forårsløgene og brede snitter med alt det grønne. Varm olien op i en wok eller dyb pande og svits kødet heri, evt. af to gange. Det skal ikke blive brunt, men hvidt og fast. Tag det op. Pisk bouillonen i og kog den op sammen med ingefær og hvidløg. Kom kødet i og varm igennem til saucen tykner. Jævn den evt. lidt med ekstra majsstivelse. Kom bambusskud og forårsløg i og varm igennem. Smag til med salt og peber og evt. mere soja. server med løse ris.
Opskrift: Susanne Palmqvist