Kinesiske nudler i kokosmælk
Kokosmælk giver nudlerne et strejf af sødme og koriander er med til at give hele retten en frisk smag af østen.KINESISKE NUDLER I KOKOSMÆLK (4 personer)
1 pakke kinesiske ægnudler (250 g)
1 lille løg
evt. 1 fed hvidløg
2 tsk. Sambal oelek
1 spsk. olie
2 gulerødder
200 g friske bønner
1 ds. kokosmælk
1 dl hønsebouillon
ca. 300 g rejer, gerne store rejer
evt. lidt frisk koriander eller klippet purløg
evt. soja eller teryiakisauce.
Bring en stor gryde vand og lidt salt i kog. Kom nudlerne i og sluk for varmen og tag gryden væk. Lad nudlerne stå i vandet ca. 5 minutter. Rør af og til. Hæld dem på en sigte. Pil og hak løget fint.
Sådan hakker du et løg .
Skær gulerødderne i tynde skiver. Nip bønnerne og skær dem i mindre stykker. Varm olien op i en wok eller stor gryde. Brænd løg, sambal oelek og hvidløg af et øjeblik. Kom grøntsagerne i og svits hurtigt. Hæld kokosmælken på og bring det hele i kog. Lad det småkoge 10 minutter. Smag evt. til med lidt soja eller Teriyakisauce. Vend nudlerne i sammen med rejerne og varm det lige igennem. server med drys af frisk koriander eller purløg.
Opskrift: Susanne Palmqvist