Franske rosmarinbrød
FRANSKE ROSMARINBRØD (3 stk. runde brød)½ l lunkent vand
50 g gær
1 spsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
½ spsk. honning
ca. 750 g godt hvedemel (gerne pizzamel)
olivenolie
friske rosmarinkviste
Kom vandet i en stor skål og opløs salt og gær heri. Rør honning og olivenolie i. Brug et piskeris og kom melet i lidt ad gangen og pisk hele tiden så dejen er glat. Det er vigtigt at piske, men ikke med hidsige bevægelse, bare stille og roligt. Når dejen begynder at blive tyk, bruges en træske. Kom mel i til dejen er tyk og slipper skålen. Den skal ikke kunne æltes med hænderne. Læg et viskestykke over og lad den hæve 1 time. Varm ovnen op til 225 grader. Kom bagepapir på pladen. Fugt hænderne og del dejen i tre. Tag hver del op og form let til en kugle.
Sådan former du brød og boller .
Sæt kuglerne med lidt afstand på pladen. Smør dejen godt ind i olivenolie (brug hænderne) og stop små duske rosmarin ind godt ind i brødene. Læg madfilm over og lad dem hæve igen ½ time. Tag filmen af og bag brødene ca. 25 minutter. De skal lyde hule i bunden. Afkøles på bagerist.
Opskrift: Susanne Palmqvist