Lammekrebinetter med myntegulerødder
Hakket lammekød har en fin, mild smag. Her serveres krebinetterne med nye danske grøntsager i en dejlig sauce.LAMMEKREBINETTER MED MYNTEGULERØDDER (4 personer)
500 g magert hakket lammekød
salt og peber
evt. 1/2 bdt. skyllet hakket persille
1 stort bdt. nye gulerødder
1 lille løg
15 g smør
2 dl fløde 13%
1 dl grøntsagsbouillon
citronsaft
2 spsk. friskhakkede mynteblade
kværnet peber
Tilbehør: små kartofler, salat eller brød
Ælt evt. kødet med godt skyllet, hakket persille. Form 4 store krebinetter. Brun dem på en tør teflonpande eller i meget lidt smør. Krydr med salt og peber og steg dem ca. 4 minutter på hver side. Pil og hak løget fint. Skrab gulerødderne og skær dem i ikke for tykke skrå skiver. Smelt smørret i en gryde og vend begge dele heri 2-3 minutter. Hæld fløde og bouillon ved. Det skal kun lige dække. Lad det simre uden låg til gulerødderne er tilpas møre, ca. 8 minutter. Dryp citronsaft i til fløden tykner. Vend mynten i og smag til med peber og evt. salt. server til krebinetterne. Husk kun at komme persille i hakket kød der skal spises samme dag
Opskrift: Susanne Palmqvist