Kalkun i wok
Kalkunbrystet egner sig fint til tilberedning i den sprøde wokgryde med courgetter og bønnespirer. Husk at kødet skal være helt gennemstegtKALKUN I WOK (4 personer)
400 g kalkunbryst
1 spsk. majs eller solsikkeolie
1 lille løg eller 2-3 forårsløg
2 courgetter
150 g friske bønnespirer
ca. 150 g friske sukkerærter
2 dl hønsebouillon
1-2 spsk. soja
1 spsk. majsstivelse
hakket persille
eller lidt frisk koriander
Tilbehør: evt. løse ris, kinesiske nudler eller brød
Skær kødet i tynde strimler og dup det tørt. Pil og hak løget fint.
Sådan hakker du et løg .
Forårsløg skæres i skrå skiver. Skær courgetterne i tændstiktynde stave,
Sådan skærer du gulerødder i stave, tern og strimler .
skyl bønnespirerne og skær sukkerærterne i halve. Pisk bouillon sammen med soja og majsstivelse og stil alle tingene parat. Varm olien op i en wok eller dyb pande. Svits hurtigt kødet - del evt. portionen i to - til det får lidt farve og tag det så op. Svits hurtigt courgetterne, bare 1-2 minutter. tag dem op. Kom bouillonblandingen i wokken og pisk til den bliver tyk og gennemsigtig. Kom kød og courgetter i igen og varm igennem. Vend bønnespirer og sukkerærter i og varm kort tid. De må ikke blive bløde. Smag retten til med salt og peber og drys med persille eller koriander Server med det valgte tilbehør.
Opskrift: Susanne Palmqvist