Napolitansk æggekage
Friske landæg er naturligvis bedst til æggekagen her. Løg, tun og feta gør æggekagen meget delikat.NAPOLITANSK ÆGGEKAGE (4 personer)
2 hvide salatløg
25 g smør
8 æg
1-2 ds. tunfisk i vand
ca. 100 g fetaost eller
1 frisk mozarellaost (125 g)
4 modne tomater
frisk basilikum
salt og kværnet peber
evt. oliven
Tilbehør: rugbrød og salat.
Pil og skær løgene i meget tynde skiver. Smelt smørret på en stor dyb pande og svits dem et par minutter. Pisk æggene sammen med 1-2 spsk. koldt vand og hæld dem på panden.
Sådan ser du om et æg er friskt .
Sådan laver du et letpisket æg .
Dæmp varmen og skub og løft i æggemassen til den stivner let. Hæld væden fra tunen og fordel fisken på æggekagen sammen med ost og tomatbåde. Lad den stivne næsten helt og drys med krydderier og masser af frisk basilikum. Hakket basilikum kan også røres i de piskede æg, det giver en kraftigere smag. Server straks med brød og salat.
Opskrift: Susanne Palmqvist