Farserede auberginer
Auberginer har en meget fin og mild smag. Her tilberedes de med fint kalvekød.FARSEREDE AUBERGINER (4 personer)
4 små eller 2 store auberginer
salt
1-2 spsk. olie
1 løg
evt. 1 fed hvidløg
350-400 g hakket kalvekød
evt. 1 dl rå ris
2 tsk. Garam Masala (aromatisk blandingskrydderi, fås i flere mærker)
salt og peber
2 ds. fl. hakkede tomater
1 dl rosiner
2 spsk. hakket persille
Tilbehør: brød eller salat
Skær auberginerne igennem på langs og tag det meste af indmaden ud. Hak det groft. Drys ?skallerne? med salt, lad dem trække 10 minutter og skyl dem. Tør dem godt og pensl dem indvendigt med olie. Hak løg og hvidløg og svits dem i 1 spsk. olie. Tilsæt kødet og svits til det gryner. Kom auberginekødet og evt. ris ved og steg det 5 minutter. Tilsæt Garam masala, salt, peber og den ene dåse tomater. Lad det hel stege godt sammen og vend persille og rosiner i. Fordel kødet i aubergineskallerne og stil den i et ovnfast fad. Hæld den anden dåse. tomater omkring og kom lidt af det ovenpå kødet. Bag auberginerne i en 190 grader varm ovn ca. 40 minutter. server dem varme med brød og eller salat til.
Opskrift: Susanne Palmqvist