Majskolber med djÆvlesmør
Friske majskolber er altid dejlige og lette at servere. De fleste børn elsker at gnave de søde korn af kolben. Prøv at servere dem med dette kryddersmør som virkelig sætter prikken over i?et.MAJSKOLBER MED DJÆVLESMØR (4 personer)
4 store friske majskolber
vand og salt
ca. 50 g blødt smør
1 lille frisk rød chili
1 spsk. sød chilisauce
1 spsk. tomatpuré (eller ketchup)
1-2 spsk. hakket persille
Tilbehør: kolde skiver culottesteg, grøn salat
Start med smørret: flæk chilien og fjern kernerne.
Sådan renser du chili .
Hak den meget fint. Rør smørret med chilisauce og tomatpure og vend chilifrugten og persille i. Fjern dækblade og ?skæg? fra majsene og skær stilken af så tæt på kolben som muligt. Bring rigeligt vand og salt i kog og lad majsene koge ca. 5 minutter til kornene er møre. De skal let kunne gnaves af kolben. Server dem rygende varme gerne med et lille spid i hver ende. Giv smørret og det kolde kød til.
Opskrift: Susanne Palmqvist