Lun løgtærte med salat
Løgtærten her en nem at lave på forhånd og bare lune i ovnen, når den skal spises. De nye løg giver en skøn smag til tærten.LUN LØGTÆRTE MED SALAT (4 personer)
1-2 ruller færdig usødet mørdej
2 bdt. store forårsløg eller små nye løg
15 g smør
1 spsk. sukker
1 bdt. purløg
100 g mager bacon i terninger
1 dl cremefraiche 18%
1 dl mælk
3 æg
salt og peber
Tilbehør: blandet fyldig grøn salat
Beklæd en smurt tærte form med dejen og skær kanterne pænt til. Prik bunden og forbag den 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn. Lav imens fyldet. Rist baconen sprød på en tør pande. Stil til side. Snit løgtoppene i tynde skiver. Pil løgene så der sidder lidt stilk på. brun dem let i smør på panden. Drys sukkeret over og ryst dem til de bliver gyldne. Kom evt. 1-2 spsk. vand ved. De skal snurre 4-5 minutter. Tag dem af og svits løgtoppen 1-2 minutter. Pisk cremefraiche, mælk og æg sammen og krydr med salt og peber.
Sådan ser du om et æg er friskt .
Snit purløgen fint. Tag tærtebunden ud af ovnen og læg løgene i rundkreds. Drys med løgtoppe, bacon og purløg og hæld æggemassen over. Bag tærten til æggemassen er helt stivnet 30-40 minutter. server tærten lun med salat til. Den bages i forvejen og lunes i oven, ligesom den kan fryses.
Opskrift: Susanne Palmqvist