Sommerfrikadeller med spidskål
Spidskålen har en dejlig mild smag som passer godt til frikadellerne.SOMMERFRIKADELLER MED SPIDSKÅL (4 personer)
500 g hakket kalv og flæsk
1 æg
2 spsk. hvedemel (eller rasp)
2 tsk. karry
2 tsk. groft salt
peber
1 fed presset hvidløg
1 gulerod
1 courgette
ca. 1 dl vand eller mælk
smør og olie til stegning
Tilbehør: letdampet spidskål med cheasyfraiche rørt med lidt krydderurter og karry
Rør kødet med salt, peber, karry, æg og mel. Riv guleroden og courgetten i farsen sammen med presset hvidløg. Rør til sidst farsen med mælk eller vand til den er ret fast. Lad den hvile ca. en halv time. Rør den igennem igen og tilsæt evt. mere væske, hvis den er for fast. Form til frikadeller med en ske og steg dem gyldne i lidt smør og olie, 6-7 minutter på hver side. Server dem med dampet spidskål i brede strimler og kold sauce.
Opskrift: Susanne Palmqvist