Kalvefrikasse med nye grøntsager
Frikassé med alle de nye grøntsager i en rigtig dansk sommermad. Bland grøntsagerne efter smag og behag. Små nye kartofler kan koges med eller serveres ved siden af. Kalvekødet er et stykke tykkam skåret i terninger. Det finder man ofte i supermarkeder som en snøret steg, men tag bare snoren af, og skær det ud selv. Det bliver dejligt og hurtigt mørt, når det koges.KALVEFRIKASSE MED NYE GRØNTSAGER (2-3 personer)
1 stykke kalvetykkam ca. 600 g
6 dl koldt vand
stilke af persille, timian, løvstikke
10 hele peberkorn
2 tsk. groft salt
ca. 200 g blomkål i buketter
4-6 tynde gulerødder i stave
ca. 200 g bælgede ærter
ca. 125 g bønner skåret i halve
1 dl cheasyfraiche 9%
1 lille spsk. majsstivelse
½ - 1 bdt. hakket persille
½ - 1 bdt. hakket dild
Tilbehør: brød eller små kartofler
Skær kødet i pæne, store terninger. Kom dem i en gryde med koldt vand, der lige dækker. Bring i kog, og fjern skummet. Kom en krydderbuket af grønne stilke i sammen med salt og peberkorn. Kog under låg, til kødet er mørt, ca. 40 minutter. Tag kødet op, og hold det varmt. Kog grøntsagerne knap møre i suppen. Først gulerødder og blomkål, så bønner og til sidst ærterne. Tag dem op efterhånden, og hold dem varme. Hvis suppen er kogt for meget ind, kommes lidt mere vand i. Si den evt. Pisk cheasyfraiche og majsstivelse sammen, og pisk det i suppen. Kog, til den er tilpas tyk. Smag til med salt og peber, og vend hakket dild og persille i. Varm grøntsager og kød igennem i saucen. Servér med brød eller kartofler. Skal noget af retten gemmes til næste dag, må der ikke kommes persille og dild i saucen. Servér i stedet urterne som ?grønt drys? for sig selv.
Pr. portion: 625 kkal (2625 kj) 15,2 g fedt, fedtkalorieprocent 22.
Opskrift: Susanne Palmqvist