VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Hornfisk med æble-peberrod

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Hornfisk med æble-peberrod

Hornfisken er et sikkert tegn på at sommeren står for døren. De grønne ben gør fisken populær hos børnene som let kan finde eventuelle småben og hive dem ud. Æble og peberrod er perfekte ledsagere til den dejlige fisk.

HORNFISK MED ÆBLE-PEBERROD (4 personer)

2 -3 store hornfiskefiletter
2 syrlige æbler
lidt citronsaft
1-2 spsk. fintrevet peberrod
evt. lidt hakket persille
3 spsk. hvedemel og salt og peber
50 g smør
1 stort bundt bredbladet eller alm. persille
Tilbehør: kartofler, evt. grøntsager, citron

Tør fisken godt og klip finnerne af. Skær hver filet i 2-3 stykker. Skræl evt. æblerne og riv dem groft. Bland straks med citronsaft og fintrevet peberrod. vend evt. persille i. Læg lidt på hvert stykke fisk og fold dem én gang. Vend dem i krydret mel. Steg dem i halvdelen af smørret. Hold på dem mens de brunes på begge sider, så de ikke åbner sig. Tag dem af og hold dem varme. Skyl persillen og nip stilkene fra. Tør dem og rist den hurtigt sprød i resten af smørret. Kom lidt citronsaft på. Server fisken med den sprøde persille, smørret og små kartofler. Har du været rigtig heldig på en fisketur, kan du stege flere hornfisk på samme måde og lægge dem i en eddikelage til frokost dagen efter.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her