Grillet bovsteak med blomkålssalat
Retten her er perfekt grillmad. Start med at lave salaten og lad grillen varme godt op inden du lægger svinesteaksene på.GRILLET BOVSTEAK MED BLOMKÅLSSALAT (4 personer)
4 bovsteaks (skåret af svineboven, fås i de fleste supermarkeder ellers spørg slagteren)
salt og peber
evt. lidt barbecue grillmarinade eller sauce
salat:
1 lille blomkålshoved
ca. 250 g fine ærter
1 dl piskefløde
1 dl Cheasy fraiche 9%
evt. lidt friskhakket merian
ca. 1 spsk. barbecue sauce
1 tsk. mild paprika
salt og kværnet peber
evt. lidt revet citronskal
Tilbehør: halve bagte kartofler, små kogte kartofler eller brød
Salat: del blomkålen i meget små fine buketter og tø ærterne op hvis de er frosne. Pisk fløden til ikke for stift skum og vend Cheasy fraichen i. Smag til med paprika, barbecuesauce, salt, peber og lidt citronskal. Vend blomkål og ærter i og til sidst hakket merian. Salaten må gerne trække 1 time, men vend først merian i til sidst. Tør bovsteaksene godt og klip eller skær 2-3 ridser i kanten. Pensl evt. med lidt barbecue sauce eller marinade. Grill dem ca. 5 minutter på hver side og krydr med salt og peber, når de er brunet. De kan også steges på panden, men de fylder !! Server med den kolde salat og kartofler eller brød.
Opskrift: Susanne Palmqvist