VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Kold kalkunpaté med blommekompot

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Kold kalkunpaté med blommekompot

Patéen her egner sig fint på en buffét eller som en let og lækker middagsret. Blommekompotten er en fin ledsager.

KOLD KALKUNPATÉ MED BLOMMEKOMPOT (1 stor)

ca. 400 g hakket flæsk 10-12 % fedt
250 g hakket kalkun
2 tsk. salt
peber
2 æg
1 ½ spsk. hvedemel
ca. 1 dl fløde
1 stort løg, hakket
1 stor courgette, groftrevet
evt. 1 fed presset hvidløg
15 g smør
1-2 spsk. frisk, finthakket basilikum
1 tsk. karry
Blommekompot:
3 nye løg skåret i både
6-8 blommer skåret i både
10 g smør
2 spsk. honning
½ spsk. vineddike (evt. balsamico)
peber
Tilbehør: små kartofler, brød, salat

Start med grøntsagerne: svits løg, (WM: video 0014) courgetter og hvidløg i smørret et par minutter sammen med karry. Vend basilikummen i og lad det køle af. Rør de to slags kød med æg, mel, salt og fløde. Vend grøntsagsblandingen i og krydr endeligt med peber. Kom farsen i en smurt form og bag den på nederste ovnrille ved 190 grader ca. 50 minutter. Stik i den, saften skal være helt klar og lys, når den pibler ud. Lad patéen trække mindst 1 time, eller bag den dagen før, så den er helt kold. Blommekompot. Svits løgene i smørret på panden 3-4 minutter uden de tager farve. Kom blommerne ved og steg dem 1-2 minutter. Kom honning og eddike på og lad det koge godt sammen til blommerne er møre. Krydr med kværnet peber. Spises lun eller kold.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her