Oksekød med ingefær og bønnespirer
Ingefær har en stærk og aromatisk smag som går godt sammen med oksekødet. Desuden er den meget sund. Riv evt. ekstra, så gæsterne selv kan dosere mængden.OKSEKØD MED INGEFÆR OG BØNNESPIRER (4 personer)
ca. 400 g oksekød i tynde skiver, enten steaks eller kød skåret til bankekød
1 ½ spsk. olie
salt og peber
ca. 5 cm. frisk ingefær
1-2 bdt. forårsløg, fintsnittet
3 spsk. soja
1 ½ dl hønsebouillon
2 tsk. majsstivelse
200 g friske bønnespirer
Tilbehør: løse ris
Skær kødet i meget tynde strimler og dup dem tørre. Svits kødet lidt ad gangen i meget varm olie. Brug en wok eller dyb pande. Tag dem op og svits forårsløgene. Tag også dem op. Skræl ingefæren og riv den fint.
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær .
Pisk den sammen med soja, bouillon og majsstivelse og rør det i panden. Kog det igennem og vend kødet i. Kom bønnespirerne i og varm igennem. Smag retten til med salt og peber. Server med løse ris inden bønnespirerne bliver for bløde.
Opskrift: Susanne Palmqvist