Kylling i hvidvin
Hvidvin og krydderurter giver smag til fjerkræet. Bornholmerhanen er at foretrække, men almindelige ferske kyllinger kan godt bruges.KYLLING I HVIDVIN (6 personer)
1 stor bornholmerhane (2 kg) eller 2 mindre, friske kyllinger
salt og peber
2 bdt. nye løg
6 -8 gulerødder
2 dl tør hvidvin
evt. 1 dl hønsebouillon
friske krydderurtekviste: timian, rosmarin, persille lidt majsstivelse til jævning
Tilbehør: kartofler, brød
Del hanen/kyllingerne i mindre stykker og tør dem godt af. Hug vingespidserne af og klip evt. også rygraden fra.
Sådan deler du en rå kylling .
Brun stykkerne på en god varm pande eller i en stegegryde. Der er fedtstof nok på kødet. Tag dem op efterhånden, så alle brunes pænt. Pil løgene og lad lidt af stilken sidde. Skræl gulerødderne og skær dem i store stykker. Brun begge dele i gryden. Kom kyllingen tilbage og hæld vin og evt. bouillon ved. Læg krydderkviste ved og krydr med salt og kværnet peber. Steg under låg til kødet er helt mørt, ca. 45 minutter. Tag kød og grønt op i et dybt fad. Kassér krydderkvistene og jævn skyen lidt. Smag den til og spæd evt. med mere bouillon hvis skyen er for kraftig. Hæld den over kødet og server med kartofler og brød.
Opskrift: Susanne Palmqvist