Marineret lammebov med oliven-tomatsouce
Marinaden her giver en dejlig smag til kødet og mørner det samtidigt. Kombinationen af oliven og tomat i saucen er pikant til lammekødet.MARINERET LAMMEBOV MED OLIVEN-TOMATSAUCE (4 personer)
kødet må gerne trække med marinaden 1 døgn eller mindst 6 timer
1 udbenet snøret lammebov eller kølle
1 dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. mild paprika
2 stk. herpes de Provence
kværnet peber
1 løg
1 spsk. olie
1 ds. fl. hakkede tomater (gerne den med basilikum og oregano)
sky fra lammekødet
2 spsk. grønne oliven i skiver
Tilbehør: løse ris, kartofler eller pasta
Tør kødet godt af. Pisk olie, citronsaft, paprika, provencekrydderie og peber sammen og hæld det over kødet. Dæk med film eller kom kød og marinaden i en plastpose til madvarer. Læg det koldt mindst 6 timer gerne 1 døgn. Vend af og til. Læg kødet i et lille fad evt. på rist, drys med salt og kom gerne lidt friske krydderurter ovenpå, hvis du har det. Brun ved 220 grader ca. 20 minutter. Dæmp varmen til 180 grader og hæld 1 dl vand i fadet. Steg kødet ca. 45 minutter til det er mørt og kødsaften rosa. Lad det trække 20 minutter inden det skæres i skiver. Sauce: hak løget og svits det i olien . Kom tomaterne ved sammen med den siede sky fra kødet. Kog det ca. 10 minutter og smag til. vend oliven i. Server til kødet sammen med kartofler, ris eller pasta.
Opskrift: Susanne Palmqvist