Hjemmelavet flødeost
Det er sjovt og nemt at lave sin egen ost. Du kan eksperimentere med smagen, så du finder din personlige favorit.HJEMMELAVET FLØDEOST
Osten skal dryppe af i 8 timer, gerne natten over.
1 l kærnemælk (gerne økologisk)
2 1/2 dl piskefløde eller fløde 13%
et nip salt
Osten smages til med:
friskrevet ingefær og et nip sukker
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær
hakket persille og presset hvidløg
hakkede soltørrede tomater i olie
hakkede krydderurter og citronskal
Sådan strimler du citronskal
kommen og et nip sukker
Tilbehør: server osten med godt brød og salat.
Kom kærnemælken i en gryde sammen med fløden. Varm langsomt op ved meget svag varme til mælken begynder at trække sig fra grydens kanter og bliver ?klar?. Der må ikke røres i gryden. Mælken må heller ikke blive for varm kun ca. 32 grader, det vil sige lun. Læg et klæde, f.eks. et viskestykke i en sigte over en skål og hæld mælken heri. Drys med meget lidt salt og lad blandingen stå til afdrypning mindst 8 timer. Du kan bruge den afdryppede valle i stedet for vand eller mælk til brødbagning. Rør ostemassen igennem og del den evt. i mindre portioner. Smag til efter behag. Massen kan røres mere lind med lidt fløde eller cremefraiche. Opbevares i køleskab ca. 1 uge. Server osten til groft brød med salat til.
Opskrift: Susanne Palmqvist