VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Hjemmelavet flødeost

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Hjemmelavet flødeost

Det er sjovt og nemt at lave sin egen ost. Du kan eksperimentere med smagen, så du finder din personlige favorit.

HJEMMELAVET FLØDEOST

Osten skal dryppe af i 8 timer, gerne natten over.
1 l kærnemælk (gerne økologisk)
2 1/2 dl piskefløde eller fløde 13%
et nip salt
Osten smages til med:
friskrevet ingefær og et nip sukker
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær
hakket persille og presset hvidløg
hakkede soltørrede tomater i olie
hakkede krydderurter og citronskal
Sådan strimler du citronskal
kommen og et nip sukker
Tilbehør: server osten med godt brød og salat.

Kom kærnemælken i en gryde sammen med fløden. Varm langsomt op ved meget svag varme til mælken begynder at trække sig fra grydens kanter og bliver ?klar?. Der må ikke røres i gryden. Mælken må heller ikke blive for varm kun ca. 32 grader, det vil sige lun. Læg et klæde, f.eks. et viskestykke i en sigte over en skål og hæld mælken heri. Drys med meget lidt salt og lad blandingen stå til afdrypning mindst 8 timer. Du kan bruge den afdryppede valle i stedet for vand eller mælk til brødbagning. Rør ostemassen igennem og del den evt. i mindre portioner. Smag til efter behag. Massen kan røres mere lind med lidt fløde eller cremefraiche. Opbevares i køleskab ca. 1 uge. Server osten til groft brød med salat til.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her