Sommersalat
Rygeosten er typisk dansk og det er sommersalaten også. Rygeosten fås i to udgaver med mere eller mindre fedt. Gå efter den magre og bland med lidt mager kvark så er det godt pålæg eller brug det som her ovenpå en sprød salat. Ristet rugbrød er ekstra godt til synes jeg. Dette er en stor portion så lav evt. kun det halve. Kan holde sig 1-2 dage i køleskab.SOMMERSALAT (4-5 portioner)
1 bæger mager rygeost 5+ (175g)
2 spsk. mager kvark 0,5%
salt og kværnet peber
1 bdt. radiser
½ agurk
1 bdt. purløg
Tilbehør: sprød salat og ristet groft rugbrød
Mos rygeosten med en gaffel og rør kvarken i. Krydr med salt og peber. Skær radiserne i skiver og agurken i små terninger (den kan evt. skrælles) og vend dem i sammen med masser af klippet purløg. Anret 1-2 spsk. på en bund af sprød salat. Rist rugbrødet på en tør pande til det er sprødt på begge sider og server det til.
pr. portion: 165 kkal ( 690 kj) 1,2 g fedt 6,5 fedtkalorieprocent
Opskrift: Susanne Palmqvist