Stegt rødspætte med kapers-persille smør
Frisk fisk er dejlig og sund mad. Rødspætterne her serveres med persille og kapers og små kartofler.STEGT RØDSPÆTTE MED KAPERS-PERSILLE SMØR (4 personer)
3-4 rødspætter efter størrelse
2-3 spsk. hvedemel
salt
40 g smør til stegning
1 bdt. grofthakket persille
2 spsk. kapers
saft af 1 citron
Tilbehør: små kartofler, citronbåde
Rens fisken og tør dem godt. Skær hver i fire stykker og vend dem i mel blandet med salt. Steg dem i gyldent smør der lige er bruset af. Vend helst kun én gang, så går fisken ikke i stykker. Tag dem af panden. Kom persillen på panden og svits den 1-2 minutter. Kom kapers og citronsaft ved og kog det lige op. Kom en skefuld over fisken og server med små kartofler og citron.
Opskrift: Susanne Palmqvist