Fiskekrebinetter med stegte tomater
Her steges fiskekrebinetter med masser af krydderurter som gør dem meget aromatiske. De stegte cherrytomater er lækre til.FISKEKREBINETTER MED STEGTE TOMATER (4 personer)
500 g hakket torsk (få fiskehandleren til at hakke)
150 g fin fiskefars
1 bdt. hakket dild
salt og kværnet peber
15 g smør
1 spsk. olie
1 bakke cherrytomater (4-500 g )
2-3 nye løg
15 g smør
lidt hakkede krydderurter, f.eks: persille, dild, basilikum
Tilbehør: ris eller kartofler
Rør hakket torsk og fiskefars sammen og krydr med salt og peber. Vend klippet dild eller andre krydderurter i. Form 4 store krebinetter på et vådt bræt. Brug en paletkniv til at forme kanterne med. De kan ikke formes med hænderne. Varm olie og smør godt op og steg dem gyldne på begge sider. Stegtid ca. 4 minutter på hver side. Skær tomaterne midt over og skær løgene i brede både eller skiver. Svits først løgene bløde i smørret og kom tomaterne ved. Vend et par minutter og krydr med hakket grønt, salt og peber. server tomaterne til fisken sammen med ris eller kartofler.
Opskrift: Susanne Palmqvist