Cous-coussalat med nødder
Salaten her har en dejlig smag og en spændende konsistens. En god variation af pasta-eller rissalater.COUS COUSSALAT MED NØDDER (4 personer)
3 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ spsk. olivenolie
2 dl cous cous gryn (fås i helsekostafdelinger)
1 lille salatagurk
1 bdt. forårsløg
ca. 15 cherrytomater
evt. 1 dl rosiner
1 salathoved. f.eks. krølsalat
1-2 dl peanuts eller cashewnødder
2 dl yoghurt naturel
1 spsk. tahin (sesampasta- også fra helsekostafdelinger)
lidt citronsaft
evt. 1 fed presset hvidløg
Bring vand, salt og olie i kog og rør grynene i. Dæmp varmen og kog under omrøring 4-5 minutter. Sluk og lad det trække under låg 10 minutter. Rør igennem med en gaffel og lad det blive helt koldt. Bland med agurk i små terninger, fintsnittet forårsløg, tomater i kvarte og evt. rosiner. Læg skyllede salatblade i bunden af en flad skål og kom blandingen ovenpå. Drys med nødderne. Rør yoghurten med tahin og lidt citronsaft og smag evt. til med hvidløg og lidt salt og peber. Server dressingen til salaten.
Opskrift: Susanne Palmqvist