Lun røget makrel med kartoffelæggekage
Makrellen er en sund og velsmagende fisk ? kartoffelæggekagen er en værdig partner til den.LUN RØGET MAKREL MED KARTOFFELÆGGEKAGE (4 personer)
600 g kogte, kolde kartofler
1-2 løg
25 g smør
6 store æg
lidt koldt vand
salt
1 bdt. purløg
1-2 røgede makrel
Skær hovedet af makrellen, åbn den i bugen og fjern alle ben. Vend den om og ?klap? på skindet så det løsner sig.
Sådan renser du røget sild .
Luk den igen. Lun den pakket ind i skindet, så er det ikke nødvendigt at bruge fedtstof. Hak løget
Sådan hakker du et løg .
og skær kartoflerne i lidt store terninger. Rist begge dele i smørret et par minutter, brug en lidt dyb stegepande. Pisk æggene sammen med lidt vand og hæld det over.
Sådan laver du et letpisket æg .
Dæmp varmen og lad æggekagen stivne. Drys med salt og klip purløg over. Server æggekagen med den lune makrel til.
Opskrift: Susanne Palmqvist