VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Fiskelasagne med soinat

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Fiskelasagne med soinat

Er du lasagne fan, skal du kikke med her. Med friske lasagneplader, frisk spinat, tykke skiver sejfilet og en krydret mager sauce kan du lave en lækker lasagne. Server en god salat til, blandet af forskellige grønne salater, som ikke behøver dressing. Du kan dampe ekstra spinat til pizza samtidig og evt. også et stykke fisk du kan bruge i stedet for tun på dåse.

FISKELASAGNE MED SPINAT (2 personer)

100 g friske lasagneplader (½ pakke)
ca. 400 g frisk spinat ( eller tilsvarende helbladet frossen)
5 g smør
salt og peber
ca. 300 g lyssejfilet eller torskefilet
150 g kvark 0,1 %
1 fed presset hvidløg
2 tsk Italiensk pasta karrymix (fra Santa Maria)
1 dl letmælk
frisk oregano, merian eller timian
evt. 25 g Cheasy revet ost
2 skoldede, flåede tomater
Sådan skolder og flår du tomater .
1-2 tsk. vineddike
1 tsk. olivenolie
Tilbehør: evt. blandet grøn salat u/ dressing

Skyl spinaten i flere hold vand. Nip de grove stilke af og hak den meget groft. Sauter den i smørret til den lige falder sammen. Skær fisken i ensartede firkantede stykker. Pisk kvark med hvidløg, karrymix, mælk, salt og peber til en tyk ?sauce?. Kom lidt af denne i bunden af et ovnfast fad. Skær pastapladen ud i 4 lige store stykker. Læg to i bunden af fadet. Herpå fordeles spinaten, ovenpå lidt saucen, ovenpå fisken og lidt friske krydderurter. Kom lidt saucen over, igen en pastaplade og øverst igen lidt sauce. Dæk fadet med alufolie og bag det midt i en 200 grader varm ovn 20 minutter. Tag folien af og drys evt. med revet ost. Bag igen 10 minutter. Tag kernerne ud af de flåede tomater, skær dem i terninger og vend dem med eddike, olie og hakkede krydderurter. Løft en lasagneportion over på hver tallerken og kom tomaterne omkring.

pr. portion med salat: 570 kcal ( 2370 kj) 9,5 g fedt 15 fedtkalorie%

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her