Andebryst med pærer og brombær
Dette er en rigtig lækker sommerversion af and. Når bryste steges i ovnen efter fedtet er smeltet af, kan skyen fint bruges til saucen. Pærer og brombær giver en flot kontrast til kødet. Andebryster fåes i mange udgaver, nogle desværre mere triste end andre. Gå ikke efter de billigste, hvis du vil have noget godt. Køb et godt tykt bryst, allerhelst frisk. Stegetiden kan varierer og nogle stykker svinder mere end andre. Derfor kan et bryst række til 2 eller 3 personer. beregn også 1 pære pr. person.ANDEBRYST MED PÆRER OG BROMBÆR (2-3 personer)
1 frisk andebryst (300 g )
salt og kværnet peber
2-3 pærer
1 spsk. honning
saft af ½ citron
½ spsk. balsamico (vineddike)
½ dl vand
100-150 g brombær
Tilbehør: 5-750 g små kartofler vendt i 1 tsk. olie + groft salt
Start med kartoflerne: vask dem og vend dem med olien i et ovnfast fad. Drys med groft salt og bag dem ved 200 grader 30 - 40 minutter efter størrelse. Rids fedtlaget på andebrystet helt ned til kødet. Brun det med fedtsiden nedad på en meget varm tør pande, så fedtet smelter fra. Vend og brun kort på den anden side. Læg det i et lille ovnfast fad og krydr med salt og peber. Steg det ved siden af kartoflerne ca.20 minutter, alt efter tykkelse. Tryk på det med en finger. Det skal give lidt efter, så er kødet rosa. Lad det hvile under alu-folie 10 minutter. Si skyen fra kødet og skum fedtet af. Del pærerne i halve og fjern stilk, blomst og kernehuset. Skær dem i lidt brede både. Smelt honningen på en stor pande, rør citronsaften i og læg pærerne heri. Steg dem kun lige møre, så de ikke går i stykker. Tag dem forsigtigt af. Kom vand og balsamico på panden sammen med skyen fra anden og 4-5 brombær (de skal give smag og farve til saucen). Kog det ind så det er lidt tykt. Tag bærrene op og kom resten af brombærrene i. Lad dem dampe møre 3-4 minutter.( hvis saucen koger for meget ind kommes lidt vand på panden). Skær andebrystet i tynde skiver på skrå. Anret 4 skiver pr. portion med pærerne omkring. Læg brombær i kanten og dryp den tykke skysauce omkring. Server de sprøde kartofler til.
pr-portion: 460 kkal ( 1900 kj) 6,3 g fedt 12,5 fedtkalorieprocent
Opskrift: Susanne Palmqvist