Kalkunsalat
Kog et stykke kalkun til en rigtig god salat, eller brug en rest kogt kalkun eller kylling. Salaten er fyldig nok til en middagsret til 2 men kan også bruges som fyld i et pitabrød eller med den grønne salat som en frokostret. God også på en buffet..KALKUNSALAT (2-3 portioner)
1 stykke kalkunfilet (af bryst) ca. 250 g
en krydderbuket af friske krydderurter
vand og 1 tsk. salt
2 spsk. små kapers
1 spsk. friskhakket estragon
1 stort æble
100 g bønner, kogt 4 minutter.
Dressing:
½ spsk. estragoneddike (eller hvid vineddike)
½ spsk. koldt vand eller suppe fra kødet
2 tsk. sennepspulver (Colmanns)
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
Tilbehør: sprød salat f.eks. romain eller frilicé samt groft brød
Kom kalkunbrystet i koldt vand, bring det i kog og fjern skummet. Tilsæt salt og en krydderbuket (f.eks. persille og timian). Kog det under låg 15-20 minutter ved svag varme. Fjern krydderbuketten og lad kødet blive helt koldt i suppen. Kog bønnerne og køl dem straks i koldt vand (så bevarer de den grønne farve). Skær kød og æbler i små terninger og bønnerne en gang over. Bland alle tre dele med estragon og kapers. Pisk dressingen sammen og vend den i. Lad gerne salaten trække ½-1 time. Anret på sprød salat og giv brød til.
pr. portion: 340 kkal ( 1425 kj) 8,5 g fedt 22,6 fedtkaloriprocent
Opskrift: Susanne Palmqvist