YOGHURT-IS MED BANAN
Yoghurt-is kender næsten alle der går efter det fedtfattige. Denne yoghurtis er lavet af almindelig yoghurt naturel og den græske afdryppede yoghurt. Den har et større fedtindhold og gør sammen med bananerne isen mere cremet. Lav den i ismaskine eller frys den med et par omrøringer i fryseren.YOGHURTIS MED BANAN (5-6 portioner)
2 modne bananer (ca. 250 g uden skræl)
100 g sukker
saft af 1 citron
2 dl alm. yoghurt naturel
2 dl græsk yoghurt ( eller afdryppet yoghurt)
Pynt: 1-2 tsk. fintrevet chokolade
Mos bananerne med sukker og citronsaft (nemmest i blender eller food-processor) og rør de to slags yoghurt i. Kom massen i en ismaskine og ?kør? den til en fast masse. Kan spise direkte fra maskinen som en cremet is. Eller kom den i fryseren 1 time eller længere. Serveres i kugler med et lille drys revet chokolade og evt. ½ banan.
pr. portion: 160 kkal ( 660 kj) 1,9 g fedt 11 fedtenergiprocent
med chokolade: 180 755 3,1 15,7
med banan og chokolade: 235 990 3,3 12,6
Opskrift: Susanne Palmqvist