Hyldeblomstsorbet
Det var først på sommeren hyldeblomsterne stod i flor og det var tid til at lave hyldeblomstdrik. Fik du ikke lavet en portion, kan du heldigvis købe saften koncentreret på flaske eller i karton. Flere supermarkeder og grønthandlere har den. Saften smager virkelig ad dansk sommer og sorbeten smager ligesådan. server lidt frisk frugt til. F.eks. passer både solbær og brombær godt til. Husk sorbeten er ret blød og skal ikke ud af fryseren før den skal spises.HYLDEBLOMST SORBET (5-6 portioner)
sukkerlage:
2 dl vand
200 g sukker
desuden:
2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
saft af 1 citron
2 små æggehvider
2 spsk. flormelis
Pynt: blade af citronmelisse eller mynte
Kog vand og sukker til sukkeret er helt smeltet. Køl sukkerlagen helt af. Bland den med hyldeblomstsaft og citronsaft. Kom dette i en beholder i fryseren og frys det 2-3 timer til en grynet masse. Pisk æggehviderne næsten stive. Kom flormelis i og pisk igen til en marengsagtig masse. Tag ismassen ud af fryseren og pisk den igennem. Bland med marengsmassen og frys isen igen til den er helt stiv. Sorbet bliver aldrig lige så stiv som almindelig is. Rør gerne i den 1-2 gange mens den fryser. Form til kugler og server den med det samme, s da den også smelter hurtigt. Sorbeten kan også fryses i ismaskine: kør den først grynet og bland hurtig marengsmassen i (den behøver ikke være helt blandet) og kør videre til den virker frossen. Pisk igennem og stil den i fryseren ½-1 time.
pr. portion: 175 kkal ( 730 kj) 0,2 g fedt 1,1 fedtkalorieprocent
Opskrift: Susanne Palmqvist