Æbletærte med marcipan og honning
Æbler i kager og desserter er ikke til at komme udenom. Denne æbletærte har en meget fin smag fra æblesorten Elstar. Både duften og farven er helt speciel. Koldt flødeskum eller cremefraiche smager skønt til, men den kan også spises som den er.ÆBLETÆRTE MED MARCIPAN OG HONNING
Dej:
140 g hvedemel
100 g smør
40 g sukker
1 æggeblomme
½ tsk. kanel
Fyld:
75 g marcipan
1 æggehvide
½ dl piskefløde
3 æbler (Elstar)
1 spsk. flydende honning
tærteform ca. 24 cm
Bland mel og sukker og kanel, og smuldr det kolde smør heri. Saml hurtigt dejen med æggeblommen.
sådan ser du om et æg er friskt .
Læg den koldt i ½ time.
sådan laver du en tærtedej .
sådan laver du en tærtedej på en foodprocessor .
Rul ud på et melet bord, og beklæd tærteformen med dejen. Den må gerne hænge ud over kanten. Prik bunden og forbag den midt i en 200 grader varm ovn i 10 minutter. Lav imens fyldet: Riv marcipanen og pisk den sammen med æggehviden og fløden med elpiskeren til en cremet masse. Skær æblerne i tynde både ? uden kærnehus med skræl. Tag bunden ud af ovnen og fordel marcipanmassen i. Læg æblerne i et pænt mønster rundt i formen, og dryp honning over i en tynd stråle. Bag den færdig ca. 20 minutter. Kan spises lun eller allerbedst, synes jeg ? kold.
Opskrift: Susanne Palmqvist