Indbagte vagtler i mutzu
Mutzu er et ret stort æble, flot gult og rødt og med en god smag. Det er så stort, at man sagtens kan indbage de små, lækre vagtler i det. Smagen af fjerkræ og æbler er meget fin og understreges her yderligere af lidt calvados, den franske æblebrændevin. Det er kokken Arne Fusager, der har kreeret retten, nok inspireret af ?Babettes gæstebud?. Det er faktisk nem gæstemad.INDBAGTE VAGTLER I MUTZU (4 personer)
4 helst friske vagtler
4 mutzuæbler
25 g smør
salt og kværnet peber
50 g rosiner
50 g mandler eller pinjekerner
2 dl hønsebouillon
1½ dl tør hvidvin
evt. lidt calvados
25 g koldt smør
lidt bredbladet persille
Tilbehør: råstegte kartoffelskiver
Rens vagtlerne og tør dem godt med køkkenrulle. Brun dem på alle sider i smør, og krydr med salt og peber. Flamber dem evt. med calvados. Lad dem køle lidt af og klip så rygraden ud. Fjern stilk og blomst fra æblerne og skær 1/3 af. Udhul resten, og sæt dem i et smurt, ovnfast fad. Klem vagtlerne sammen, og stik dem ned i æblerne. Skær ?æblelåget? i terninger og kom dem i fadet sammen med rosiner og hakkede mandler eller hele pinjekerner. Hæld bouillon og vin ved og stænk vagtlerne med calvados. Læg en lille smørklat på hver. Steg vagtlerne i en 225 grader varm ovn i 30-40 minutter alt efter æblernes størrelse. Mærk i låret på vagtlerne om kødsaften er klar ? så har de nok. Tag fadet ud og hæld skyen over i en gryde. Kog den op og smag til. Pisk det kolde smør i. Servér saucen omkring æblerne og drys med lidt hakket persille.
Opskrift: Susanne Palmqvist