VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  To slags pizza

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

To slags pizza

Hjemmebagt pizza smager bare bedre. Dejen kan laves og stilles i køleskab om aftenen, om morgenen eller bare et par timer før du skal bage den. Ja den kan endda deles i to som bages hver sin dag. Det er faktisk rigtig ?fast food?. Fyldet kan nemt varieres med magre ting. Brug en færdig Tacosauce eller tomatsauce som basis og en mager ost ovenpå. Her får du to nemme varianter som kan spises som middag eller kold som frokost.

TO SLAGS PIZZA (4 personer)

dej:
2½ dl lunkent vand
½ spsk. olivenolie
1 tsk. salt
15 g gær (ca. 1/3 af en pakke)
ca. 300 g pizzamel
Fyld 1:
ca. 150 g dampet helbladet spinat
½ dåser tun i vand (ca. 90 g )
1-2 spsk. Tacosauce eller tomatpuré
lidt pizzakrydderi
ca. 30 g Cheasy revet ost
Fyld 2:
2 spsk. Tacosauce eller tomatpuré
2-3 modne tomater, skåret ti tykke skiver
1-2 spsk. syltet rød peberfrugt (piment) eller frisk
ca. 10 sorte oliven i vand
½ frisk Mozzarella i skiver (50 g )
frisk basilikum, oregano eller merian
Tilbehør: salat

Dej: rør vand og gær sammen. Rør olie og salt i og rør melet i lidt ad gangen. Ælt det sidste i til dejen er smidig og kan æltes på bordet. Den må ikke blive for tør. Læg den i en meldrysset skål, drys lidt mel over og dæk med ?film?. Sæt dejen koldt nogle timer eller lad den stuehæve 1 time. Ælt igennem og del dejen i to. Form dejen med hænderne til aflange eller runde pizzabunde og læg dem på bagepapir. Tænd ovnen på 230 grader. Smør dejen med Tacosauce eller lign. og fordel de to slag fyld på hver bund. Osten lægges øverst. Bag dem på næstnederste rille ca. 25 minutter. Afkøles på rist eller spises varme. Kan skæres i portionsstykker og pakkes i folie til frokosten.

pr. portion (½ pizza):
1: 780 kcal ( 1550 kj) 9,5 g fedt 11 fedtkalorie %
2: 680 kcal (2860 kj) 9 g fedt 12 fedtkalorie %

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her