VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Grøn kartoffelsalat med havens krydderurter

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Grøn kartoffelsalat med havens krydderurter

Alle de frodige krydderurter kan blive til en god dressing til kartoffelsalaten. Portionen kan holde sig op til en uge i køleskabet og passer også til pastasalat eller som kold sauce til fisk. Bland efter smag og behag. Persille kan fint danne basis sammen med bare 1 eller to andre urter.

GRØN KARTOFFELSALAT MED HAVENS KRYDDERURTER (2-3 portioner)

Dressing:
2 store håndfulde krydderurter fra haven:
f.eks: havesyre, persille, oregano, merian og basilikum
saft af ½ citron
2 spsk. kapers
1-2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. koldt vand
salt og kværnet peber
6-750 g små kogte kartofler
4-6 cherrytomater pr. person

Skyl og nip krydderurter og dup dem tørre i et viskestykke. Kom dem i en blender sammen med kapers, hvidløg og citronsaft. Kør det helt finthakket og hæld olie og vand i mens blenderen kører. Smag til med salt og peber. Skær kartoflerne i skiver eller halve og vend dem i dressingen. Lad dem gerne trække 1 time. Server salaten med en krans af halve tomater.

pr. portion: 290 kkal ( 1220 kj) 6 g fedt 17,8 fedtenergiprocent

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her