Sprøde grøntsager i wok
Grøntsagsretten her er både sund og lækker. Du kan smage den til efter behag, fra meget mild til meget stærk.SPRØDE GRØNTSAGER I WOK (4 personer)
3-4 gulerødder
ca. 400 g frisk broccoli
1-2 bdt. forårsløg eller
2-3 porrer
evt. 1 fed presset hvidløg
2 spsk. majsolie
evt. 1 bakke friske bønnespirer
1 ds. kokosmælk
1 spsk. karry pasta (købes på glas, stærk eller mild) eller
1-2 tsk. Sambal oelek (chilipasta)
evt. 1 dl bouillon
evt. lidt majsstivelse til jævning
salt og kværnet peber
Tilbehør: løse ris, brød eller spis retten med lidt koldt kød.
Rens grøntsagerne: skær gulerødderne i tynde skiver, del broccolien i små buketter og skær stokken i terninger. Snit forårsløgene eller porrer i skrå stykker
Sådan snitter du porrer i julienne .
og skyl bønnespirerne. Pisk kokosmælk, carrypasta og bouillon sammen i en skål. Varm olien godt op i en wok eller stegegryde. Svits først gulerødder og broccoli 4-5 minutter. Tag dem op eller læg dem op af siderne. Kom foråsløg og hvidløg i og svits 1-2 minutter. Tag også dem op. Kom kokosmælken i og kog den igennem. Vend grønsagerne ned i og varm igennem. Smag saucen til og jævn den hvis den er for tynd. Vend bønnespirerne i og server med det samme, så de stadig er sprøde.
Opskrift: Susanne Palmqvist