Lammeschnitzler med stegte rodurter
Retten her er hurtigt på bordet og de tilhørende ?rødder? er både sunde og velsmagende.LAMMESCHNITZLER MED STEGTE RODFRUGTER (4 personer)
4 lammeschnitzler (skåret af køllen)
lidt olie eller smør
salt, peber
evt. 1 fed presset hvidløg
4 store kartofler
2-3 gulerødder
1 stor persillerod eller pastinak
25 g smør
salt og peber
evt. hakket persille
Tilbehør: godt brød og evt. en salat
Skræl alle rodurterne og riv dem groft. Kom det hele i et viskestykke og pres al væden ud ved at ?vride? viskestykket helt stramt omkring. Varm smørret på en stor pande og kom de revne urter på i lidt høje ?klatter?. Pres dem flade og i facon og steg dem ca. 8 minutter på hver side. Drys med salt og peber mens de bages. Brug evt. to pander. Hold dem varme i en lun ovn. Rids kanten på kødet og gnid med hvidløg og krydderier. Steg dem 2-3 minutter på hver side til sidst. Server med de varme rodfrugt-kager.
Opskrift: Susanne Palmqvist