Græskarboller
Det er både nemt og billigt at bage selv. Og man er helt sikker på at blive omsværmet i køkkenet, når duften af hjemmebagt brød breder sig.GRÆSKARBOLLER (ca. 16 stk. )
1½ dl lunkent vand
2 dl yoghurt naturel
1 tsk. salt
1 spsk. honning
50 g gær
200 g sigtemel
ca. 450 g hvedemel
2 dl græskarkerner
æg til pensling
Rør vand og yoghurt, salt og honning sammen og opløs gæren heri. Rør hvedemelet i lidt efter lidt til dejen lige kan æltes med hænderne. Den må gerne hænge lidt i. Det er forskelligt hvor meget mel dejen kan tage. Hak græskarkernerne groft, og ælt dem i. Gem lidt til pynt. Lad dejen hæve 40 minutter. Ælt den igennem med mel på hænderne og form ca. 16 flade boller.
Sådan former du brød og boller .
Lad dem efterhæve i 15 minutter. Pensl med æg, og drys med hele kerner. Bag bollerne på næstnederste rille i en 200 grader var,m ovn i ca. 20 minutter. Afkøles på en rist. Kan fryses med så bedst uden kerner som pynt. De flader bare af.
Opskrift: Susanne Palmqvist