Kartoffel fennikelsuppe
Suppen har en fin smag af fennikel. Serveret med et godt brød mætter suppen fint.KARTOFFEL FENNIKELSUPPE (4 personer)
3 bagekartofler (ca. 500 g)
2 fennikler
30 g smør
1 ¼ l bouillon (grøntsags eller hønse)
2 dl fløde (13% eller piskefløde)
evt. lidt majsstivelse til jævning
salt og kværnet peber
Tilbehør: brød
Skræl kartoflerne, halver dem og skær dem i tynde skiver. Flæk fenniklerne og fjern stokken med et trekantet snit. Gem den grønne top til drys og snit resten i tynde skiver. Smelt smørret i en stor gryde og svits først kartoflerne 4 minutter. Tilsæt fennikler og svits dem et par minutter. Hæld bouillon over og bring suppen i kog. Lad den koge under låg 15 minutter. Hæld fløden i og kog igen ca. 10 minutter til kartoflerne er meget møre. Smag til med salt og peber. Ønskes suppen tykkere må den jævnes med lidt majsstivelse udrørt i vand. Server med drys af hakket fennikeltop.
Opskrift: Susanne Palmqvist