VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Kartoffel fennikelsuppe

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Kartoffel fennikelsuppe

Suppen har en fin smag af fennikel. Serveret med et godt brød mætter suppen fint.

KARTOFFEL FENNIKELSUPPE (4 personer)

3 bagekartofler (ca. 500 g)
2 fennikler
30 g smør
1 ¼ l bouillon (grøntsags eller hønse)
2 dl fløde (13% eller piskefløde)
evt. lidt majsstivelse til jævning
salt og kværnet peber
Tilbehør: brød

Skræl kartoflerne, halver dem og skær dem i tynde skiver. Flæk fenniklerne og fjern stokken med et trekantet snit. Gem den grønne top til drys og snit resten i tynde skiver. Smelt smørret i en stor gryde og svits først kartoflerne 4 minutter. Tilsæt fennikler og svits dem et par minutter. Hæld bouillon over og bring suppen i kog. Lad den koge under låg 15 minutter. Hæld fløden i og kog igen ca. 10 minutter til kartoflerne er meget møre. Smag til med salt og peber. Ønskes suppen tykkere må den jævnes med lidt majsstivelse udrørt i vand. Server med drys af hakket fennikeltop.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her