Svinekød med karry og kokos
Retten her kan også tilberedes med lammekød i stedet for svin. Karry og kokos giver en eksotisk smagSVINEKØD MED KARRY OG KOKOS (4 personer)
4-500 g svinekød, f.eks. skinkeschnitzler
2 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
kværnet peber
2 spsk. olie
2 bdt. forårsløg
1 ds. kokosmælk
evt. 1-2 tsk. hønsebouillonpulver
1-2 dl rosiner
salt og peber
evt. majsstivelse el. lys saucejævner
kokosmel til ?drys?
Tilbehør: løse ris, hakkede mandler eller peanuts
Skær kødet i tynde strimler, bland krydderierne og vend kødet heri. Lad det trække 15-30 minutter. Rens forårsløgene og skær dem i skrå stykker med mest muligt af det grønne. Varm olien op i en wok eller stor dyb pande. Svits kødet hurtigt til det skifter farve. Tag det op. Svits forårsløgene hurtigt og tag dem op. Kom kokosmælken i og lad det koge op under piskning. Kom kødet tilbage sammen med bouillon og rosiner og varm igennem. Smag saucen til og jævn den evt. lidt. Den må dog ikke blive for tyk. Vend forårsløgene i til sidst. Server kødet med ris til og drys med kokosmel og evt. nødder eller mandler.
Sådan smutter du mandler .
Opskrift: Susanne Palmqvist