VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Hvedebrød og boller

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Hvedebrød og boller

Bag et rigtig godt brød som basiskost til al din mad. Brød er godt både morgen, middag og aften. Dette brød bages med havregryn som giver gode fibre og med hytteost som giver proteiner og som får brødet til at holde sig friskt i lang tid. Hvis du vil have et grovere brød kan du ombytte ca. 150 g af hvedemelet med grahamsmel.

HAVREBRØD OG BOLLER (1 brød og 10 boller)

150 g havregryn
7 dl vand
50 g gær
2 tsk. salt
1 1/2 spsk. sukker
1 1/2 spsk. olie
200 g hytteret (hytteost)
ca. 750 g hvedemel
æg til pensling

Rør havregryn og vand sammen og lad det trække 15 minutter. Smuldr gæren i og rør til den er helt opløst. Kom salt, sukker, olie og hytteret i. Ælt melet i lidt ad gangen til en ret klistret dej. Den skal kun lige kunne æltes med hænderne. Drys lidt mel over, dæk med madfilm og stil dejen i køleskab til næste morgen.(Eller lad den hæve på bordet, tildækket 1 time). Ælt den let igennem på bordet med godt med mel på hænderne. Lav et brød af halvdelen og læg det i en smurt form. Lav boller af resten.
Sådan former du brød og boller .
Lad begge dele efterhæve 20 minutter. Rids og pensl med æg og drys let med havregryn. Bag brødet nederst i ovnen ved 200 grader 1/2 time. Tag det ud af formen og bag igen 10 minutter. Bollerne bages midt i ovnen ca. 20 minutter. Afkøles på rist.

pr bolle: 187 kcal ( 785 kj) 2,5 g fedt 12 fedtenergi%
pr. skive: 93 kcal (390 kj) 1.7g fedt 12 fedtenergi %

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her