Stegte nudler med rejer
Wokken er uundværlig, når det det skal gå hurtigt med middagsmaden. Nudlerne her er lette at lave og de øvrige ingredienser bliver lige netop møre, når de tilberedes sådan her. En dyb stegepande kan også bruges.STEGTE NUDLER MED REJER (4 personer)
250 g kinesiske nudler med æg
1-2 bdt. forårsløg
evt. 1 fed hvidløg
2 peberfrugter
1½ spsk. olie (majs eller solsikke)
2-300 g frosne rejer
salt og peber
2 æg
Ketjab Manis (sød Indonesisk soja), Teryaki sauce eller kinesisk soja
Pynt: evt. frisk koriander
Kog nudlerne i rigeligt vand med salt i 3 minutter. Rør i dem hele tiden. Lad dem dryppe godt af. Snit grøntsagerne i små stykker. Varm olien op i en wok eller dyb pande og svits grøntsagerne et par minutter. Kom rejerne i og svits dem til de lige blive varme. Tag det hele op. Kom nudlerne i og rør i dem til de er varme og letristede. Pisk æggene sammen
Sådan ser du om et æg er friskt .
Sådan laver du et letpisket .
og vend dem i med hurtige bevægelse til det stivner a la røræg. Vend grøntsager og rejer i og smag til med salt, peber og soja eller server sojaen til. Pynt evt. med frisk koriander.
Opskrift: Susanne Palmqvist