Skinkeculotte med ovnstegt grønsager
De grove rodfrugter passer godt sammen med det fine svinekød. Tilbered en eller to culotter alt efter størrelse. Bliver der kød tilovers kan det bruges som pålæg skåret i tynde skiver dagen efter.SKINKECULOTTE MED OVNSTEGTE GRØNTSAGER (4 personer)
1-2 skinkeculotter
salt og peber
tørret timian, oregano eller Herbes de Provence
3 gulerødder
1 løg
2 porrer
1 mellemstor pastinak eller persillerod
1-2 spsk. olie
2 dl bouillon
evt. hakket persille
Start med grøntsagerne: rens dem og skær dem i nogenlunde ensartede stykker. Svits dem et par minutter i olien.
Sådan snitter du porrer i julienne .
Sådan skærer du gulerødder i stave, tern og strimler .
Kom dem i bunden af et ovnfast fad, krydr med salt, peber og et af de tørrede krydderier. Hæld varm bouillonen ved og dæk med alufolie. Sæt fadet på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn i en halv time. Rids overfladen på culotten. Varm en pande godt op og brun kødet med fedtsiden nedad ca. 5 minutter. Vend og brun hurtigt den anden side. Tag fadet ud af oven og dæmp varmen til 180 grader. Læg kødet ovenpå grøntsagerne og drys med salt, peber og tørrede krydderurter. Steg kød og grøntsager ca. en halv time eller til kødet er færdigstegt. Stik forsigtigt, kødsaften skal være klar og ikke rosa. Kødet må heller ikke stege for længe, et stegetermometer skal vise 68 grader. Pak kødet ind i alufolie og lad det hvile 15 minutter. Skær det i tynde skiver fra et hjørne og server ovenpå grøntsagerne. Drys evt. med hakket persille.
Opskrift: Susanne Palmqvist