Bagte rødbeder med løg og cremefraiche
De små fine rødbeder er en lækkerbisken. Bag dem i ovnen og spis dem som her med en god dressing.BAGTE RØDBEDER OG LØG MED CREMEFRAICHE (4 personer)
4-6 friske rødbeder
2-3 løg (evt. rødløg)
2 syrlige madæbler
½ dl olie
saft af ½ citron
salt og peber
1-2 spsk. hakket frisk mynte
50 g hasselnøddekerner
Tilbehør: afdryppet eller græsk yoghurt eller cremefraiche, brød
Vask og skræl rødbederne. Skær dem i mellemstore stykker. Vend dem i en blanding af olie, citronsaft, mynte, salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad og stil dem midt i en 200 grader varm ovn 45 minutter. Vend af og til. Skær æblerne og løgene i både og vend dem sammen med rødbederne. Bag videre ca. en halv time - eller længere - til alle tingene er tilpas møre. Server rødbederne drysset med hakkede nødder og drys af hakket mynte eller persille. Server med kold yoghurt eller cremefraiche. Rester af retten smager godt koldt blandet med salat.
Opskrift: Susanne Palmqvist