Stegte sild i tomatmarinade
Sild er ikke bare godt, men også både sund og billig mad. Her lægges de i en lækker tomatmarinade.STEGTE SILD I TOMATMARINADE (4 personer)
500 g sildefiletter
2 spsk. rugmel
salt og peber
30 g smør
3 spsk. rød eller hvidvinseddike
2-3 spsk. rørsukker (eller 1 spsk. farin og 2 spsk alm. sukker)
2-3 spsk. ketchup
ca. 1 dl tomatpuré
2 små løg
evt. 1 bdt. purløg
Tilbehør: groft rugbrød
Klip finnerne af sildefiletterne og skær dem igennem på langs. Dup dem tørre og vend dem i krydderblandet rugmel. Steg dem sprøde i smørret. Lad dem køle af.. Lun eddiken let og opløs sukkeret heri. Rør ketchup og puré i og smag til med salt og peber. Smagen må gerne være lidt skarp. Pil og hak løgene fint
Sådan hakker du et løg .
og vend dem i sammen med evt. klippet purløg. Læg sildene i et fad med kant og hæld dressingen over. Lad dem trække et par timer og server med groft rugbrød. Også gode på frokostbordet.
Opskrift: Susanne Palmqvist