Flerkornsflute
Hjemmebagte flutes er lette at lave og duften af brød i huset forhøjer appetitten.FLERKORNSFLUTES (4 stk.)
250 g 5 eller 6 kornsblanding (fås i supermarkeder)
5 dl kogende vand
30 g gær
1 dl mælk eller fløde eller 1 ½ dl surmælksprodukt
1 spsk. (flydende) honning
2 tsk. salt
ca. 550 g hvedemel
Tilbehør: godt pølsepålæg og ost, grøn salat
Hæld det kogende vand over kornblandingen og lad det stå ½-1 time. Rør mælken i og rør gæren i til den er helt opløst. Tilsæt honning og salt. Ælt nu melet i lidt ad gangen til dejen bliver smidig. Tag den ud og ælt den på bordet. Den skal slippe hænderne men må endelig ikke være for fast. Stil den til hævning 1 time tildækket. Ælt igennem og del dejen i 4. Bred hver stykke ud til en aflang firkant og rul den stramt sammen på langs.
Sådan former du brød og boller .
Sæt flutene til hævning på pladen i en halv time. Rids på langs med en meget skarp kniv og pensl med kogende vand. Drys let med mel. Bag flutene på næstnederste rille i en 220 grader varm ovn 20-25 minutter. Afkøles på rist. Kan fryses.