VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Stuvet skvaderkål

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Stuvet skvaderkål

Skvalderkål er den mest udbredte ukrudtsplante i Danmark. Den bliver op til 1 meter høj og kendes på de karakteristiske hvide blomsterskærme. Forårets første blade kan bruges som de er, dampede hakkede eller som her, stuvede. Husk når du samler bladene, at finde dem langt fra bilernes udstødningsgasser.

STUVET SKVALDERKÅL

1 liter unge, lysegrønne blade af skvalderkål
Sauce:
30 g smør
3 spsk. mel
4 dl fløde eller mælk
salt og peber
1 spsk. finthakket merian

Tag stilkene af skvalderkålen og skyl den grundigt i flere hold koldt vand. Kom bladene i en gryde med det vand, der hænger ved og damp dem et par minutter under låg til de klapper sammen. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak dem groft. Smelt smørret i en gryde. Det må ikke tage farve. Tilsæt melet under omrøring. Tilsæt fløde eller mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring. Det er lettest hvis mælk eller fløde er lunet i forvejen. Lad saucen koge for svag varme under omrøring et par minutter.
Sådan laver du en opbagning .
Tag gryden fra varmen og smag saucen til med salt, peber og merian. Vend den hakkede skvalderkål i saucen og varm stuvningen igennem. Spis til lidt sprødstegt bacon eller med smilende æg til. Fine skud af brændenælder kan bruges på samme måde.

Inspiration på email? Skriv dig op her