Hakket lammekød
Lammehakkebøfferne her har et spændende fyld af peberfrugt og løg. Hakket lam er efterhånden let at få hos slagtere og i supermarkeder.HAKKET LAMMEKØD MED PEBERFYLD (4 personer)
½ kg hakket lammekød
groft salt
peber fra kværn
Fyld:
1 stort løg
2 peberfrugter
20 g fedtstof
1 fed hvidløg
1 æg
8 spsk. rasp
30 g fedtstof
Tilbehør: kogte kartofler, broccoli og hakket persille
Pil og hak løget fint
Sådan hakker du et løg .
Skær peberfrugterne ud i terninger
Sådan renser du en peberfrugt .
Svits begge dele i fedtstof på en pande. Drys lidt salt og peber på og bland knust hvidløg i. Del det hakkede lammekød i fire dele. Form fire ?pandekager? på ca. 10 cm. i diameter. Drys lidt salt og peber på. Kom 1 spsk af peberfyldet på hver kødflade og fold dem en gang over. Tryk sammen om fyldet. Vend kødet i sammenpisket æg og derefter i rasp. Smelt fedtstoffet på en pande. Brun og steg kødet i ca. 5 minutter på hver side. Drys lidt salt og peber på kødet. Damp broccolien og kog panden af med lidt vand fra broccolien. Varm resten af peberfyldet i skyen. Server lammekødet med broccoli, kogte kartofler, peberfyldet i stegeskyen og hakket persille.
Opskrift: Susanne Palmqvist