Salat nicoise med let sennepsdressing
Tun salaten kan laves med mange slags grøntsager i, så vælg nogle du godt kan lide eller brug rester fra din middagsmad. Husk tun og oliven skal være i vand, ikke i olie!SALAT NICOISE MED LET SENNEPSDRESSING (2 personer)
2 slags grøn salat
f.eks. den sprøde romainsalat og lidt friséesalat
75-100 g friske bønner
4-6 små modne tomater
1. dåse tunfisk i vand (185g)
1 hårdkogt æg
10-12 sorte oliven i vand
dressing:
1 stor tsk. dijonsennep
evt. lidt presset hvidløg
salt og kværnet peber
1 spsk. iskoldt vand
2 tsk. olivenolie
Nip bønnerne og giv dem et opkog i vand 2 minutter. Køl straks af i koldt vand. Skær dem midt over. Skyl og riv salaterne i mindre stykker. Bland dem med bønner og halve tomater. Hæld vandet fra tunfisken og læg den på i små stykker. Pynt med oliven og kvarte æg. Pisk sennep med vand, salt og peber og hvidløg. Pisk olien i og dryp dressingen over lige inden salaten skal spises. Giv et tykt stykke brød til.
pr. portion med brød: 365 kcal (1550 kj) 8,5 g fedt 20 % fedtenergi
Opskrift: Susanne Palmqvist